TXITXIRIOAK ESPINAKEREKIN

Garbanzos con espinacas y pimentón (tradicional) | Mis Recetas Veganas

OSAGAIAK (2 pertsonentzako)

  • 400 gramo espinaka
  • 400 gramo garbantzu egosi
  • Tipula handi 1
  • 2 baratxuri ale
  • Piperrauts mina
  • Kominoa
  • Gatza
  • Oliba-olioa

JARRAITU BEHARREKO URRATSAK:

  1. Bi baratxuriak zuritzen hasiko gara. Zartagin batean oliba-olio txorrotadatxo eta su ertainean piztuko dugu.
  2. Urreztatzen duten bitartean, tipula txikitzen dugu. Baratxuriak prest daudenean, tipula gehitu eta salteatu .
  3. Tipula urreztatuarekin, espinakak gehituko ditugu. Behar izanez gero, gehitu oliba-olio pixka bat gehiago. Su ertainean mantenduko dugu.
  4. Orain, piperrauts gozoz egindako koilarakada txiki bat, piperrauts minez egindako 1/2 baino pixka bat gutxiago eta komino eta gatz pixka bat gehitu behar dira. Ondo mugitzen dugu dena.
  5. Txitxirioak xukatu eta ondo garbituko ditugu, eta zartaginean sartuko ditugu. Ondo saltatu eta nahastu, garbantzuak apur bat urreztatu arte.
  6. Piperrauts gozo eta komino pixka bat gehiago gehi dezakegu. Probatu eta nahi duzun bezala egin dezakezu.
    Sua itzali eta bero zerbitu.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude